Dentalne usluge

Zubne ljuskice Veneers

Zubne ljuskice

Želite li promijeniti oblik, izgled, boju, veličinu zuba, naročito onih prednjih, zubne ljuskice su najbolji mogući izbor.

Zašto?

Minimalno su invazivne ili potpuno neinvazivne. Ovisno o vrsti zubnih ljuskica, zahtijevaju samo minimalno površinsko brušenje zuba ili zub uopće ne treba brusiti. Isto tako, imate li dijastemu (razmak između prednjih gornjih zuba), ljuskice vrlo brzo i uspješno korigiraju ovaj problem. Zubne ljuskice su suvremeni odgovor stomatologije na estetske potrebe današnjeg čovjeka. Kandidati za ljuskice moraju imati zdrave, intaktne zube, bez velikih ispuna.

Što su zubne ljuskice?

Zubne ljuskice, koje izrađujemo u Ordinaciji dr. Vučković, vrhunac su estetske stomatologije jer pomoću njih možemo ispraviti gotovo sve:

 • boju
 • oblik
 • veličinu zuba
 • položaj zuba tj. manje ortodontske anomalije
 • dijastemu – razmak između prednjih gornjih jedinica.

Zubne ljuskice – veneers izrađuju se od keramike. To su tanki keramički listići koji se lijepe na površinu zuba i najčešće se koriste na prednjim zubima, u zoni osmijeha.

Tko su kadidati za zubne ljuskice -veneers?

Kandidati za zubne ljuskice su svi oni pacijenti koji imaju zdrave (intaktne) zube bez velikih ispuna i endodontskog liječenja, a:

 • žele promijeniti boju zuba (ne mogu ili ne žele raditi izbjeljivanje zubi)
 • imaju manje ispune na prednjim zubima, a ne žele krunice
 • žele promijeniti oblik zuba
 • žele ispraviti liniju zubnog luka
 • imaju izraženu abraziju zuba
 • imaju razmak između gornjih zubi

Ljuskice su dobro rješenje i kod otkrhnutog zuba na koji je stavljen manji ispun koji non stop ispada. Kako bi se izbjegli česti odlasci stomatologu po novi ispun, možemo aplicirati ljuskice.

Zašto su zubne ljuskice popularna estetska metoda?

Zubne ljuskice su fiksno-protetski nadomjesci koji se izrađuju u više varijanti. Riječ je o vrlo sofisticiranim, tankim listićima koji se apliciraju na površinu zuba. Tako imamo keramičke, kompozitne i non-prep ljuskice.

Dijelimo ih još na konfekcijske ili individualne zubne ljuskice.

Konfekcijske ljuskice tvornički su izrađene i ne izgledaju potpuno prirodno na zubu. Moraju se dodatno dorađivati i prilagođavati u ustima pacijenta. Ono što im je mana jest da dolaze u ograničenom broju oblika i boja.

Individualne ljuskice izrađuju se u zubotehničkom laboratoriju ili odmah u ordinaciji na temelju otiska pacijentovih zubi. One su estetski superiornije u odnosu na konfekcijske ljuskice.

Za razliku od zubnih krunica, zubne ljuskice zahtijevaju minimalno površinsko brušenje zuba, ili u slučaju non-prep ljuskica, zube uopće ne treba brusiti. To je njihova glavna prednost u odnosu na zubne krunice i zato se danas ljudi više odlučuju za ovu vrstu terapije.

Keramičke su ljuskice svojim svojstvima najsličnije prirodnoj caklini te tako čine i najljepše restauracije, no izrada je dugotrajnija od kompozitnih.

Kompozitne se ljuskice izrađuju od najkvalitetnijih visokoestetskih kompozita koji u potpunosti oponašaju estetiku prirodnih zuba.

Za istančanu korekciju osmijeha odaberite zubne ljuskice – veneers!

Zubni nakit Skyce – sjajni modni dodatak Vašem osmijehu

U našoj ordinaciji koristimo provjereni i testirani zubni nakit marke Skyce. Jednostavno se aplicira na površinu zuba. Nije potrebna prethodna preparacija zuba, poput brušenja. Riječ je o kristalnim kamenčićima koji Vašem osmijehu daju glamurozni štih.

Odaberite jedan od tretmana za estetiku svog osmijeha, ovisno o tome što želite korigirati: boju, izgled, veličinu, oblik ili razmak između zubi.

Javite nam se već danas

i dogovorite svoj termin u našoj ordinaciji.
Kontakt za dentalnu uslugu
NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

38 godina iskustva

Godinama usavršavamo svoja znanja i gradimo dobar odnos s pacijentima. Kvalitetna usluga i briga za pacijenta je uvijek bila i bit će prioritet

Tehnološki napredni

Ordinacija je opremljena s vrhunskim tehnologijama kojima do rezultata dolazimo brzo, lako i bez boli. Koristimo samo kvalitetne materijale najboljih svjetskih proizvođača.

Stručan tim

Tim ove ordinacije stručnim znanjem, nježnim radom, predanošću ostvaruje divne rezultate za lijep i njegovan osmijeh svojih pacijenata.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.