Dentalne usluge

Zubne ljuskice Veneers

Zubne ljuskice

Želite li promijeniti oblik, izgled, boju, veličinu zuba, naročito onih prednjih, zubne ljuskice su najbolji mogući izbor.

Zašto?

Minimalno su invazivne ili potpuno neinvazivne. Ovisno o vrsti zubnih ljuskica, zahtijevaju samo minimalno površinsko brušenje zuba ili zub uopće ne treba brusiti. Isto tako, imate li dijastemu (razmak između prednjih gornjih zuba), ljuskice vrlo brzo i uspješno korigiraju ovaj problem. Zubne ljuskice su suvremeni odgovor stomatologije na estetske potrebe današnjeg čovjeka. Kandidati za ljuskice moraju imati zdrave, intaktne zube, bez velikih ispuna.

Što su zubne ljuskice?

Zubne ljuskice, koje izrađujemo u Ordinaciji dr. Vučković, vrhunac su estetske stomatologije jer pomoću njih možemo ispraviti gotovo sve:

 • boju
 • oblik
 • veličinu zuba
 • položaj zuba tj. manje ortodontske anomalije
 • dijastemu – razmak između prednjih gornjih jedinica.

Zubne ljuskice – veneers izrađuju se od keramike. To su tanki keramički listići koji se lijepe na površinu zuba i najčešće se koriste na prednjim zubima, u zoni osmijeha.

Tko su kadidati za zubne ljuskice -veneers?

Kandidati za zubne ljuskice su svi oni pacijenti koji imaju zdrave (intaktne) zube bez velikih ispuna i endodontskog liječenja, a:

 • žele promijeniti boju zuba (ne mogu ili ne žele raditi izbjeljivanje zubi)
 • imaju manje ispune na prednjim zubima, a ne žele krunice
 • žele promijeniti oblik zuba
 • žele ispraviti liniju zubnog luka
 • imaju izraženu abraziju zuba
 • imaju razmak između gornjih zubi

Ljuskice su dobro rješenje i kod otkrhnutog zuba na koji je stavljen manji ispun koji non stop ispada. Kako bi se izbjegli česti odlasci stomatologu po novi ispun, možemo aplicirati ljuskice.

Zašto su zubne ljuskice popularna estetska metoda?

Zubne ljuskice su fiksno-protetski nadomjesci koji se izrađuju u više varijanti. Riječ je o vrlo sofisticiranim, tankim listićima koji se apliciraju na površinu zuba. Tako imamo keramičke, kompozitne i non-prep ljuskice.

Dijelimo ih još na konfekcijske ili individualne zubne ljuskice.

Konfekcijske ljuskice tvornički su izrađene i ne izgledaju potpuno prirodno na zubu. Moraju se dodatno dorađivati i prilagođavati u ustima pacijenta. Ono što im je mana jest da dolaze u ograničenom broju oblika i boja.

Individualne ljuskice izrađuju se u zubotehničkom laboratoriju ili odmah u ordinaciji na temelju otiska pacijentovih zubi. One su estetski superiornije u odnosu na konfekcijske ljuskice.

Za razliku od zubnih krunica, zubne ljuskice zahtijevaju minimalno površinsko brušenje zuba, ili u slučaju non-prep ljuskica, zube uopće ne treba brusiti. To je njihova glavna prednost u odnosu na zubne krunice i zato se danas ljudi više odlučuju za ovu vrstu terapije.

Keramičke su ljuskice svojim svojstvima najsličnije prirodnoj caklini te tako čine i najljepše restauracije, no izrada je dugotrajnija od kompozitnih.

Kompozitne se ljuskice izrađuju od najkvalitetnijih visokoestetskih kompozita koji u potpunosti oponašaju estetiku prirodnih zuba.

Za istančanu korekciju osmijeha odaberite zubne ljuskice – veneers!

Zubni nakit Skyce – sjajni modni dodatak Vašem osmijehu

U našoj ordinaciji koristimo provjereni i testirani zubni nakit marke Skyce. Jednostavno se aplicira na površinu zuba. Nije potrebna prethodna preparacija zuba, poput brušenja. Riječ je o kristalnim kamenčićima koji Vašem osmijehu daju glamurozni štih.

Odaberite jedan od tretmana za estetiku svog osmijeha, ovisno o tome što želite korigirati: boju, izgled, veličinu, oblik ili razmak između zubi.

NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

15 godina iskustva

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed tristique est. Donec eget.

Certified dentist

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed tristique est. Donec eget.

Affordable price

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed tristique est. Donec eget.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković