Dentalne usluge

Estetika PRGF i fileri

Pomlađivanje lica danas je iznimno popularno. Među anti-aging tretmanima posebno se izdvajaju tretmani plazmom, zato što su 100% prirodni i bez ikakvih alergijskih reakcija. Naime, koristi se vlastita krv pacijenta iz koje izdvajamo plazmu bogatu faktorima rasta. Pomlađivanje lica PRGF metodom pokazalo se kao sigurno i učinkovito rješenje.

To je jedina tehnika kojom prirodno postižemo dugotrajnu regeneraciju tkiva i ne mijenjamo fizionomiju i izraz lica. PRGF derma tretmanom potičemo obnovu kože iznutraFaktori rasta izdvojeni iz Vaše krvi potiču okolno tkivo na regeneraciju, čineći ga elastičnijim, a koža izgleda mlađe i punije.

Poznati koji koriste PRGF tretman: Zvona Vucković

Naša pacijentica i dugogodišnja prijateljica manekenka Zvona Vucković njeguje svoju prirodnu ljepotu. Za njen posao važno je ostati prirodno lijepa bez upotrebe invazivnih estetskih tretmana. Napravila je derma tretman vlastitom plazmom na koji je išla u tri navrata i već nakon prvog tretmana lice joj je dobilo novi sjaj. Nakon 6 mjeseci, pa čak i godinu dana koža joj je svježa i mlađa, bore pliće, bez promijene fizionomije. Njena koža sada je potaknuta proizvoditi kolagen i obnavljati se sama.

Dentalne usluge

Ljudsko tijelo je savršena tvornica koja sama sebe obnavlja i proizvodi sve komponente za rast i razvoj.

Kada starimo, koža lica nam se opušta, postajemo nezadovoljni svojim izgledom i tražimo način kako zaustaviti vrijeme. Napretkom regenerativnih tehnologija našli smo jednostavno, dugotrajno i neinvazivno rješenje kojim potičemo odgađanje procesa starenja.

PRGF (PLASMA REACH IN GROWTH FACTORS) 

PRGF Endoret (plasma rich in growth factor-endogenous regenerative technology) je autologni postupak u kojem koristimo proteine iz Vaše krvi. Tretman je 100% siguran jer se ne koriste umjetno stvoreni kolagen i proteini, nego vlastiti, čime eliminiramo alergijske reakcije i nuspojave.

Višestruka primjena u stomatologiji 

Višestruka je primjena ove fantastične metode. Znate li da se plazma još koristi i za obnavljanje folikula kose i u tretmanima vlasišta? Ona je tretman za pomlađivanje i regeneraciju kože, ali se koristi i za mnoge zahvate u oralnoj kirurgiji kako bi se kost brže regenerirala i pacijenti brže oporavljali.

U dentalnoj medicini koristimo je:

 • nakon ekstrakcije zuba
 • kod implantološkog zahvata za regeneraciju u okolini implantata
 • u oralnoj kirurgiji za regeneraciju koštanih defekata
 • kod operacije podizanja dna sinusa
 • u terapiji parodontnih defekata.

Mi zubari brinemo o zdravlju Vaših zuba i ljepoti Vašeg osmijeha. Danas se ugrađuju implantati kao rutinska stvar. Da bismo bili bolji za pacijenteuz ugradnju implantata i kod nekih težih vađenja zuba, stavljamo plazmu u rane i oko implantata.

To ubrzava cijeljenje, okoštavanje te smanjuje bol i otok.

Sve to nam omogućuje uređaj za centrifugiranje krvi iz koje ekstrahiramo plazmu i iskorištavamo je za pomlađivanje ili kod oralnokirurških i implantoloških zahvata.

Upravo korištenje PRGF Endoret tehnologije u svim oralnokirurškim i implantološkim zahvatima ono je što čini razliku između nas i drugih ordinacija.

Dakle, počeli smo se baviti tretmanom plazme u oralnoj kirurgiji.

ESTETIKA LICA – PRGF ENDORET

BTI institut koji je sve to izumio, počeo je primjenjivati PRGF metodu za regeneraciju kože tj. za pomlađivanje lica.

U Hrvatskoj započinje velika era estetskih neinvazivnih zahvata. Mi smo kao doktori dentalne medicine dobili prednost pred ostalima strukama, jer smo spretni i precizni, dobro poznajemo anatomiju lica te smo uvrstili ove tretmane u našu ponudu.

Dr. Inga Vučković educirala se za tretmane pomlađivanja lica i regeneracije kože kao što su:

 • hijaluron
 • botoks
 • plazma.

S obzirom na to da je plazma biokompatibilna i nema mogućnosti alergijskih reakcija, taj tretman je favorit među tretmanima za pomlađivanje lica u našoj ordinaciji.

Pomlađivanje lica PRGF metodom – postupak 

Tretman traje dvadesetak minuta.

 1. Vadimo krv jer nam treba krv pacijenta kako bismo je stavili u stroj za centrifugu.
 2. Prije tretmana, lice namažemo anestetskom kremom da bi neugoda bila što manja.
 3. Izoliraju se trombociti i aktiviraju faktori rasta.
 4. Dobivenu plazmu iniciramo iglicama najmanjeg promjera u kožu lica za regeneraciju tkiva.
 5. Plazma se rasporedi po koži lica.
 6. Poslije tretmana stavljamo masku od plazme koja blagotvorno djeluje i već nakon par sati sve se posljedice bockanja smire.

Doziranje i režim tretmana određuje se ovisno o stadiju starenja kože.

Lijepo se mogu urediti:

 • lice
 • vrat
 • dekolte
 • ruke.

Može se dogoditi neki mali hematom, ako pogodimo kapilaru, ali vrlo rijetko i vrlo malo. Malo pudera i stvar je riješena, za par dana nestaje.

Tretman se sastoji od triju primjena s razmakom od mjesec dana, a nakon toga, ovisno o dobi pacijenta, jednom godišnje.

Kada se vide prvi učinci? 

Učinci postaju vidljivi 24 sata nakon tretmana jer koža postaje glatka i sjajna. Preporučuje se napraviti tri tretmana u tri mjeseca kako bi se dobio najbolji dugotrajni efekt. Uštrcavanjem plazme koja je bogata faktorima rasta potičemo stanice kože na proizvodnju kolagena, elastina i hijalurona.

Nema te kreme koja može napraviti takav efekt. Ova metoda može poboljšati bilo koji drugi dermo-kozmetički zahvat.

Kome se preporučuje pomlađivanje lica PRGF metodom? 

Kome je namijenjen tretman?

Od 30. godine starosti primjenjuje se kao preventiva starenja, a nakon 45. godine kao regenerativni tretman.

Prednosti PRGF metode 

 • stimuliraju se vlastite stanice na prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline
 • potiče se povećanje sekrecije kolagena i elastina što doprinosi napetosti tkiva 
 • hidratacijakože je dokazano mnogo bolja od bilo kojeg kozmetičkog tretmana
 • dobivamo efekt filera i smanjenja bora kao kod tretmana hijaluronskom kiselinom
 • koži se vraća mladolik izgled i sjaj
 • smanjuju se pore
 • koža ima zdrav izgled
 • koža postaje svjetlija, sjajnija i elastičnija.

Bore neće nestati, ali novi sjaj će se primijetiti. Svi će Vam reći: „Kako dobro izgledaš? Jesi li bila na godišnjem odmoru?“

Kontraindikacija nema, osim kod ljudi koji piju tablete za razrjeđivanje krvi i koji su skloni herpesu.

Zašto se mnoge poznate osobe odlučuju za pomlađivanje lica PRGF metodom? 

Mnogi nogometaši koriste ovu metodu, ali za bolna koljena, a ne lice.

Angelina Jolie i Danijela Martinović te mnoge druge poznate osobe odabrale su ovu metodu kao osnovnu terapiju pomlađivanja.

I kod nas su mnoge hrvatske zvijezde već uljepšale i pomladile svoje lice, dajući svoje povjerenje našoj stručnosti. Ovaj tretman izvode obje doktorice: dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik.

Pomlađivanje lica PRGF metodom je biokompatibilna metoda, 100 % sigurna i 100% učinkovita za naše pacijente, a nema prirodnijeg obnavljanja kože od korištenja vlastitih faktora rasta.

Javite nam se već danas

i dogovorite svoj termin u našoj ordinaciji.
Kontakt za dentalnu uslugu
NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

38 godina iskustva

Godinama usavršavamo svoja znanja i gradimo dobar odnos s pacijentima. Kvalitetna usluga i briga za pacijenta je uvijek bila i bit će prioritet

Tehnološki napredni

Ordinacija je opremljena s vrhunskim tehnologijama kojima do rezultata dolazimo brzo, lako i bez boli. Koristimo samo kvalitetne materijale najboljih svjetskih proizvođača.

Stručan tim

Tim ove ordinacije stručnim znanjem, nježnim radom, predanošću ostvaruje divne rezultate za lijep i njegovan osmijeh svojih pacijenata.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.