Dentalne usluge

Pregled zuba

pphead

Detaljan pregled svakog pojedinog zuba uz pomoć RVG-a, ortopana i CBCT-a

Zašto je prvi pregled nužan za određivanje terapije? 

Prvi pregled je prvi korak do očuvanja Vašeg oralnog zdravlja i novog osmijeha. Pacijenti često misle kako se dijagnoza i terapija mogu donijeti na temelju telefonskog razgovora, e-mail korespodencije ili komunikacije preko društvenih mreža (inbox / komentari).

Često i sami sebi postavljaju dijagnozu i terapiju. No, bez pregleda i snimaka, dijagnozu ne mogu postavljati ni stručnjaci, doktori dentalne medicine, a kamo li pacijenti.

Na temelju pregleda u ordinaciji i ortopana ili CBCT snimke te naših ciljanih pojedinačnih RVG snimki, možemo odrediti točnu dijagnozu i optimalan plan terapije.

Prvi pregled u našoj ordinaciji 

1. Upitnik o zdravlju 

Svaki pacijent koji nas posjeti prvi puta ispunjava Upitnik o zdravlju sastavljen prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije. Upitnik se sastoji od pitanja koja su važna za našu struku. Na temelju Vaših odgovora, dobivamo uvid u Vaše zdravstveno stanje te možemo prilagoditi terapiju svakom pojedinom pacijentu. Tako nam je važno znati pijete li lijekove za koagulaciju (zgrušavanje/razrjeđivanje krvi), imate li osteoporozu, dijabetes, neke autoimune bolesti itd. To nam je od velike važnosti za oralnokirurške i implantološke zahvate.

2. Pregled i razgovor s pacijentom 

Prvo napravimo ortopansku snimku , ako je pacijent nike donijeo sa sobom, a zatim detaljno pregledavamo zube pacijenta na zubarskom stolcu. Svaki zub se pomno promatra. Pacijent izlaže svoj problem te izražava želje, a mi ga pozorno slušamo.

3. Suvremena tehnologija za preciznu dijagnostiku 

Za prvi pregled u našoj ordinaciji koristi se najmodernija tehnologija kako bismo što preciznije postavili dijagnozu:

  • intraoralna kamera
  • kompjuterska obrada snimki zuba RVG-om.
  • ortopan
  • CBCT snimka

INTRAORALNA KAMERA u realnom vremenu snima i istovremeno producira snimku zuba na ekranu uvećanu i do 60 puta. Na taj način možemo i mi i pacijenti dobiti uvid u pravo stanje u oralnoj šupljini. Imamo uvid u stanje svakog zuba te možemo precizno planirati terapiju.To je jako zgodno, jer nekad pacijent ne vjeruje da zub ima karijes dok mu ne pokažemo na ekranu.

RADIOVIZIOGRAFIJA ili RVGdigitalno je snimanje zuba koje koristi do 95% manje zračenja nego klasični RTG. Najveća prednost ovog snimanja zubi je trenutačni pristup snimci. To omogućuje bržu i efikasniju analizu i dijagnostiku.

ORTOPAN , digitalni ortopan ili panoramska snimka služi kao jedan od osnovnih dijagnostičkih sredstava u stomatologiji.

4. Postavljanje dijagnoze i izrada plana terapije

Na temelju pregleda usne šupljine, ortopana /ako je potrbno CBCT snimke/, naših snimki te razgovora s pacijentom, postavljamo točnu dijagnozu i izrađujemo plan terapije prema potrebama, željama i financijskim mogućnostima pacijenta. Objašnjavamo detaljno plan terapije jednostavnim jezikom, bez kompliciranih stručnih izraza, kako bi nas pacijenti mogli razumjeti.

Profesionalan i pristupačan odnos našeg tima stvara ugodnu i opuštenu atmosferu jer znamo da odlazak stomatologu mnogima izaziva nelagodu. Kod nas je prvi pregled ugodno iskustvo.Naš postulat BEZ BOLI!!

Saznajte više o svom oralnom zdravlju i naručite se na prvi pregled!

NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

15 godina iskustva

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed tristique est. Donec eget.

Certified dentist

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed tristique est. Donec eget.

Affordable price

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed tristique est. Donec eget.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković