Dentalne usluge

Pregled zuba

pphead

Detaljan pregled svakog pojedinog zuba uz pomoć RVG-a, ortopana i CBCT-a

Zašto je prvi pregled nužan za određivanje terapije? 

Prvi pregled je prvi korak do očuvanja Vašeg oralnog zdravlja i novog osmijeha. Pacijenti često misle kako se dijagnoza i terapija mogu donijeti na temelju telefonskog razgovora, e-mail korespodencije ili komunikacije preko društvenih mreža (inbox / komentari).

Često i sami sebi postavljaju dijagnozu i terapiju. No, bez pregleda i snimaka, dijagnozu ne mogu postavljati ni stručnjaci, doktori dentalne medicine, a kamo li pacijenti.

Na temelju pregleda u ordinaciji i ortopana ili CBCT snimke te naših ciljanih pojedinačnih RVG snimki, možemo odrediti točnu dijagnozu i optimalan plan terapije.

Prvi pregled u našoj ordinaciji 

1. Upitnik o zdravlju 

Svaki pacijent koji nas posjeti prvi puta ispunjava Upitnik o zdravlju sastavljen prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije. Upitnik se sastoji od pitanja koja su važna za našu struku. Na temelju Vaših odgovora, dobivamo uvid u Vaše zdravstveno stanje te možemo prilagoditi terapiju svakom pojedinom pacijentu. Tako nam je važno znati pijete li lijekove za koagulaciju (zgrušavanje/razrjeđivanje krvi), imate li osteoporozu, dijabetes, neke autoimune bolesti itd. To nam je od velike važnosti za oralnokirurške i implantološke zahvate.

2. Pregled i razgovor s pacijentom 

Prvo napravimo ortopansku snimku , ako je pacijent nike donijeo sa sobom, a zatim detaljno pregledavamo zube pacijenta na zubarskom stolcu. Svaki zub se pomno promatra. Pacijent izlaže svoj problem te izražava želje, a mi ga pozorno slušamo.

3. Suvremena tehnologija za preciznu dijagnostiku 

Za prvi pregled u našoj ordinaciji koristi se najmodernija tehnologija kako bismo što preciznije postavili dijagnozu:

  • intraoralna kamera
  • kompjuterska obrada snimki zuba RVG-om.
  • ortopan
  • CBCT snimka

INTRAORALNA KAMERA u realnom vremenu snima i istovremeno producira snimku zuba na ekranu uvećanu i do 60 puta. Na taj način možemo i mi i pacijenti dobiti uvid u pravo stanje u oralnoj šupljini. Imamo uvid u stanje svakog zuba te možemo precizno planirati terapiju.To je jako zgodno, jer nekad pacijent ne vjeruje da zub ima karijes dok mu ne pokažemo na ekranu.

RADIOVIZIOGRAFIJA ili RVGdigitalno je snimanje zuba koje koristi do 95% manje zračenja nego klasični RTG. Najveća prednost ovog snimanja zubi je trenutačni pristup snimci. To omogućuje bržu i efikasniju analizu i dijagnostiku.

ORTOPAN , digitalni ortopan ili panoramska snimka služi kao jedan od osnovnih dijagnostičkih sredstava u stomatologiji.

4. Postavljanje dijagnoze i izrada plana terapije

Na temelju pregleda usne šupljine, ortopana /ako je potrbno CBCT snimke/, naših snimki te razgovora s pacijentom, postavljamo točnu dijagnozu i izrađujemo plan terapije prema potrebama, željama i financijskim mogućnostima pacijenta. Objašnjavamo detaljno plan terapije jednostavnim jezikom, bez kompliciranih stručnih izraza, kako bi nas pacijenti mogli razumjeti.

Profesionalan i pristupačan odnos našeg tima stvara ugodnu i opuštenu atmosferu jer znamo da odlazak stomatologu mnogima izaziva nelagodu. Kod nas je prvi pregled ugodno iskustvo.Naš postulat BEZ BOLI!!

Saznajte više o svom oralnom zdravlju i naručite se na prvi pregled!

Javite nam se već danas

i dogovorite svoj termin u našoj ordinaciji.
Kontakt za dentalnu uslugu
NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

38 godina iskustva

Godinama usavršavamo svoja znanja i gradimo dobar odnos s pacijentima. Kvalitetna usluga i briga za pacijenta je uvijek bila i bit će prioritet

Tehnološki napredni

Ordinacija je opremljena s vrhunskim tehnologijama kojima do rezultata dolazimo brzo, lako i bez boli. Koristimo samo kvalitetne materijale najboljih svjetskih proizvođača.

Stručan tim

Tim ove ordinacije stručnim znanjem, nježnim radom, predanošću ostvaruje divne rezultate za lijep i njegovan osmijeh svojih pacijenata.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.