Dentalne usluge

Profesionalno čišćenje zuba – preventiva

preventivna-dentalna-medicina

“Bolje spriječiti nego liječiti!”, naša je poslovica kada je preventiva oralnog zdravlja u pitanju.

Redovite kontrole predstavljaju osnove preventive u stomatologiji. Posve čisti zubi, zdrava sluznica i detaljni pregledi najbolji su put do zdravih zubi.

Preventivna dentalna medicina primjenjuje se kada uočite zubni kamenac na zubima i shvatite da ga ne možete očistiti upornim jakim četkanjem. To je dobar razlog za posjet zubaru.

U našoj ordinaciji eliminiramo ga ultrazvučnim skidačem potpuno bezbolno u jednom posjetu.

Zašto se skida zubni kamenac? 

Kamenac se mora očistiti kako bismo uklonili mehaničke zapreke tijekom četkanja zubi tj. kako bismo eliminirali sve bakterije koje su se nastanile na kamencu, a uzročnik su upale parodonta.

Što je zubni kamenac? 

Ono što ostane i ne operemo dobro nakon četkanja zubi, nazivamo plakom. Već sutradan se procesom kalcifikacije pretvara u kamenac. I tako iz dana u dan, u začaranom krugu, svakim danom slaže se novi sloj koji se mehaničkim četkanjem ne može otklonitiTo jedino može napraviti stomatolog.

Kako se čisti zubni kamenac? 

Mi čistimo kamenac na dva načina:

 • ultrazvukom Soniflex i
 • PROPHYflexom.

Sonyflex uklanja tvrde zubne naslage (kamenac) ultrazvučnom metodom.

Prophyflex finim česticama „pijeska“ (sodom bikarbonom) uklanja fine naslage nastale konzumiranjem kave, čaja, obojane hrane i pušenjem.

Skidanje masnog, obojanog sloja vrši se pjeskarenjem. Na taj način postižemo savršeno glatku površinu zuba na koju se teže i sporije lovi novi plak.

Pjeskarenje nije štetno, a jako je korisno. Preporučuje se dvaput godišnje, a kod pacijenata sklonih bržem stvaranju kamenca i češće.

Isto tako, preporučujemo pjeskarenje prije profesionalnog izbjeljivanja zubi u ordinaciji.

Uspjeh izbjeljivanja je bolji jer se boja ravnomjernije raspoređuje po površini zuba.

Kao preventivne metode koristimo:

 1. Čišćenje zuba ultrazvukom – Sonicflex
 2. Čišćenje zuba PROPHYflex-om
 3. Preventivno premazivanje GC pastom.

GC preparati na bazi mliječne kiseline Tooth Mouse i pasta koriste se za zaštitu zuba od karijesa i učvršćivanje cakline.

Kod malih pacijenata sa slabo mineraliziranom caklinom, kod pacijenata s lošom oralnom higijenom i onih sa zubima s mrljama, ovo sredstvo pokazalo se kao jako dobro. Nakon primjene paste, 10 minuta ne smije se ništa ni piti ni jesti. Višak paste slobodno možete progutati jer je bezopasna. Počinje djelovati tek kada je slina potpuno otopi i oplahne sve dijelove zuba.

Zašto je važna profilaksa?

Profesionalna profilaksa obuhvaća čitav niz mjera radi sprječavanja bolesti zuba i parodonta. Možemo govoriti o tzv. primarnoj profilaksi koja podrazumijeva profesionalno čišćenje zuba te detaljne instrukcije koje dajemo pacijentima kako bi ubuduće pravilno održavali oralnu higijenu.

Znate li da naša usta nastanjuje oko 500 vrsta bakterija?

Impozantna brojka! Desetak vrsta uzrokuju patološke promjene, no možemo ih kontrolirati adekvatnom, svakodnevnom oralnom higijenom. To znači minimalno dvaput dnevno četkati zube te čistiti zubni kamenac minimalno dvaput godišnje, a po potrebi i više puta.

Što Vam savjetujemo?

 • redovito pranje zuba – poslije svakog obroka
 • redovita upotreba interdentalne četkice
 • čišćenje zubnim koncem
 • preventivni pregled svakih 6 mjeseci
 • čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi
 • upotreba zubnog tuša

Čuvajući zdravlje oralne šupljine, zapravo čuvate zdravlje cijelog organizma, jer znate kako se kaže:

„Zdravlje ulazi kroz usta!“
Zaštitite svoje zube!

Javite nam se već danas

i dogovorite svoj termin u našoj ordinaciji.
Kontakt za dentalnu uslugu
NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

38 godina iskustva

Godinama usavršavamo svoja znanja i gradimo dobar odnos s pacijentima. Kvalitetna usluga i briga za pacijenta je uvijek bila i bit će prioritet

Tehnološki napredni

Ordinacija je opremljena s vrhunskim tehnologijama kojima do rezultata dolazimo brzo, lako i bez boli. Koristimo samo kvalitetne materijale najboljih svjetskih proizvođača.

Stručan tim

Tim ove ordinacije stručnim znanjem, nježnim radom, predanošću ostvaruje divne rezultate za lijep i njegovan osmijeh svojih pacijenata.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.