Dentalne usluge

Implatanti

imphead

Najbolje trajno i bezbolno rješenje za nedostatak zuba.

Zubni implantati danas su najbolji izbor za nadoknadu jednog, više ili svih zubi jer zamjenjuju korijene izgubljenih zuba. Postavljanje nadogradnji i krunica na njih omogućuje fiksne zube bezubim ili djelomično bezubim pacijentima.

Uz zubne implantate nema straha od ispadanja proteza u javnosti. Odlično su funkcionalno i estetsko rješenje jer je osmijeh postojan i siguran, a možete jesti sve kao prirodnim zubima.

Implantologija omogućuje nove fiksne zube 

Implantologija je najmlađa grana stomatologije. Stara je preko 30 godina. Možemo reći da je do danas potpuno usavršena i etablirana stomatološka disciplinaznanstveno utemeljena na kliničkim i laboratorijskim istraživanjima. Osnovna joj je filozofija oseointegracija, odnosno sraštanje implantata i kosti, što omogućuje da se u dijelove bezube čeljusti “usadi” umjetan zub.

Gubitak zubi česta je pojava. Znate li da čak 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a ostalima nedostaje barem jedan zub?

Tradicionalan način nadomještanja zuba koji nedostaju, podrazumijeva brušenje zdravih zubi. Moderna je stomatologija pronašla bolje rješenje – implantate.

Što su zubni implantati? 

Zubni implantati su vijci koji se ugrađuju u čeljusnu kost

Sastoje se od dvaju dijelova:

 1. implantata – vijka  koji se ugrađuje u kost i ne vidi se jer se oseointegrira s kosti
 2. nadogradnje – suprastrukture koja se postavlja na implantat nakon perioda oseointegracije (3-6 mjeseci po završetku ugradnje implantata); vidljiva je jer viri iz implantata. Na nju se postavlja te cementira ili zavida zubna krunica.

Nakon sraštanja (3-6 mjeseci) slijedi protetska faza tj. period kada se otvaraju implantati, postavlja nadogradnja, uzimaju otisci te izrađuje protetski rad (krunica, mostovi ili proteze na implanatatima).

Izrađuju se od pročišćenog titana i zato su biokompatibilni (ne uzrokuju alergijske reakcije kod pacijenata kojima su ugrađeni). Ugradnja implantata je brz, lagan i bezbolan zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Moguće je da dva dana nakon zahvata pacijent osjeća nelagodu, ali to brzo prođe.

Znate li da je ugradnja implantata manje agresivan i traumatičan čin od vađenja zuba? I sam oporavak nakon implantološkog zahvata je znatno brži nego što je to slučaj kod vađenja zuba.

U našoj ordinaciji koristimo BEGO SEMADOS implantate jer je riječ o:

 • provjerenim implantatima njemačke kvalitete
 • implantatima koji su proizvedeni potpuno digitalno s velikim brojem istraživanja
 • visokom stupnju uspješnosti zahvata
 • implantatima s certifikatom EU.

U specifičnim slučajevima, prema procjeni potrebeugrađujemo Nobel Biocare  implantatevrhunske švicarske kvalitete i  s najvećim brojem istraživanja.

Ugradnju implantata izvodi oralni kirurg, naš stručni partner i certificirani stručnjak za BEGO SEMADOS implantološki sustav. Kako bismo osigurali uspješnost implantološkog zahvata te brže cijeljenje rana nakon operacije, koristimo PRGF – Endoret tehnologiju.

Kada se preporučuju zubni implantati? 

Preporučujemo ih u slučaju:

 • nedostatka jednog zuba
 • nedostatka više zuba
 • kada su jedina potpora u bezuboj čeljusti
 • kada služe kao dodatna potpora u djelomičnoj bezubosti.

Prednosti zubnih implantata: 

 • nije potrebno brusiti susjedne zube
 • jedino trajno rješenje
 • smanjenje gubitka kosti na mjestu izgubljenog zuba
 • mogućnost fiksnog nadomjeska
 • nevidljiva razlika između pravog zuba i zuba na implantatu

Indikacije i uspješnost 

Uspješnost implantološke terapije kreće se 95-100%. Zahvaljujući ovome visokom postotku, predstavlja najsigurniju i najtrajniju moguću terapiju u stomatologiji.

Ne postoji gornja dobna granica za ugradnju implantata. Zubni implantati mogu se ugraditi punoljetnim osobama, iz čisto medicinskih razloga, nakon završenog rasta čeljusti godine (cca 21 god.).

Uz dobru indikaciju, zubni implantati mogu biti kako funkcionalno tako i estetsko rješenje. Zašto brusiti zdrave zube da bi se načinio most, kada zub koji nedostaje možete nadoknaditi implantatom – bez diranja susjednih zubi? Zašto strahovati od ispadanja proteze u društvu, kada možete imati protezu čvrsto usidrenu na implantatima?

Ne preporučuju se u slučaju nekih bolesti:

 • uznapredovale osteoporoze
 • nekontroliranog dijabetesa
 • kroničnih bolesti srca, bubrega, psihoza

Komplikacije su moguće, ali događaju se vrlo rijetko. Mogu se riješiti, ako su dijagnoza i pripreme dobro odrađene te uz redovite kontrolne preglede i pojačanu higijenu usne šupljine.

Eventualne infekcije mogu nastati kao posljedica loše oralne higijene. Kod pušača, uspjeh zahvata je smanjen za 20% zbog toksičnog djelovanja nikotina i visoke temperature u ustima u fazi cijeljenja.

Trajnost implantata je doživotna, ako izostanu komplikacije (upala). Na pacijentu je odgovornost za dugovječnost implantološke terapije. Pažljiva oralna higijena je obavezna, a ako izostane, nataložit će se kamenac koji dovodi do upale te povlačenja zubnog mesa i kosti u kojoj implantat stoji. Svakih 6 mjeseci potrebno je obaviti redovitu kontrolu u dogovoru sa stomatologom.

Zubni implantati – All on 4 i All on 6

All-on-4 i All-on-6 su implanto-protetski zahvati totalne rekonstrukcije čeljusti. Predstavljaju  pravu revoluciju u stomatologiji jer omogućuju nastajanje novog osmijeha za samo 24 sata. Kada kažemo novog osmijeha, mislimo na fiksne zube. U tradicionalnom načinu nadoknade kompletne bezubosti, bez ili pomoću implantata, fiksni zubi  ne mogu se izraditi tako brzo. 

Kako je to onda moguće kod All on 4 i All on 6 zahvata?

Privremeni akrilatni hibridni most izrađuje se i fiksira u roku 24 sata nakon operacije na 4 ili 6 implantata koje smo neposredno nakon ugradnje opteretili. Na taj način, povratak u uobičajen život moguć je već sutradan.

Nedugo nakon što je diplomirao, dr. Paulo Malo počeo se baviti mišlju kako brzo i trajno pomoći bezubim pacijentima. Stvorio je koncept imedijatnog opterećenja 4 implantata. 1998. godine ovaj koncept prepoznat je od strane struke kao jedan od najznačajnijih napredaka u području implantologije, ali i stomatologije općenito.

Javite nam se već danas

i dogovorite svoj termin u našoj ordinaciji.
Kontakt za dentalnu uslugu
NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

38 godina iskustva

Godinama usavršavamo svoja znanja i gradimo dobar odnos s pacijentima. Kvalitetna usluga i briga za pacijenta je uvijek bila i bit će prioritet

Tehnološki napredni

Ordinacija je opremljena s vrhunskim tehnologijama kojima do rezultata dolazimo brzo, lako i bez boli. Koristimo samo kvalitetne materijale najboljih svjetskih proizvođača.

Stručan tim

Tim ove ordinacije stručnim znanjem, nježnim radom, predanošću ostvaruje divne rezultate za lijep i njegovan osmijeh svojih pacijenata.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.