Dentalne usluge

Ortodoncija

ortodoncija

Ispravljanje položaja zuba s prvim individualno prilagođenim ortodontskim aparatićem The Individual Patient (IP) Appliance.

Brza ortodoncija SIX MONTH SMILES

Ortodoncija kao grana dentalne medicine bavi se proučavanjem rasta i razvoja čeljusti, zubnog niza i lica, preventivnim postupcima i ispravcima razvojnih i stečenih anomalija. Kada imate “zbrčkane zube”, a željeli biste imati ravne i lijepo poredane, tu želju možete ispuniti nošenjem ortodontskog aparatića.

U počecima su samo djeca nosila aparatiće za zube i to samo noću. Mogli su se skidati i stavljati po potrebi.

Aparatići koji se skidaju nazivaju se mobilnim aparatićima. Takav aparatić je odličan korektiv nepravilnog osmijeha, ako ga se redovito nosi.

Mobilni aparatić je izvrsna naprava koja može u potpunosti eliminirati ili znatno smanjiti razvojnu anomaliju ili kasniju potrebu za nošenjem fiksnog aparatića.

U Hrvatskoj je mobilni aparatić besplatna terapija za djecu, kao nigdje u svijetu. Problem je što ih djeca valjda zato i ne nose redovito, a roditelji ih ne motiviraju pa vrlo rijetko terapija uspješno završi.
Možemo zaključiti sljedeće – ovaj aparatić ima izvrstan učinak, samo treba biti uporan i stalno ga nositi.

Ortodoncija danas

Kako sve ide naprijed, tako se i izrada bravica i žica usavršava iz godine u godinu pa se aparatići mijenjaju izgledom.
Suvremena ortodoncija tako nudi:

  • mobilne ortodontske aparatiće – aparatići koji se mogu skidati za vrijeme jela i radi pranja zubi
  • fiksne ortodontske aparatiće
  • nevidljive ortodontske aparatiće.

Fiksni ortodontski aparatići

Kao što i sam naziv sugerira, fiksni aparatić je ortodontski aparatić koji pacijent ne može samostalno skidati. Djeluje od trenutka kada ga stomatolog/ortodont postavi na zube.

Upravo zbog djelovanja stalnih sila ima najuspješnije rezultate. Predstavlja najučinkovitiji način ispravljanja zubi.

Stalne i nježne sile omogućuju kvalitetno i kontrolirano pomicanje zuba koje pacijent ne osjeti i zato fiksna ortodontska terapija traje cca 2 godine, ovisno o postupcima koji su specifični od pacijenta do pacijenta.

IP Appliance fiksna ortodoncija

U našoj ordinaciji fiksnu ortodonciju radimo sustavom IP Appliance koji je osmislila američka firma i škola za edukaciju Progressive Orthodontics Systems. Sustav se bazira na modificiranoj i nadopunjenoj Roth preskripciji.

Specifičnost ovog sustava je što se terapija maksimalno individualizira. Naime, The Individual Patient (IP) Appliance je prvi individualno prilagođen ortodontski aparatić na svijetu.

Radimo analizu fotografija i rendgenskih slika. Imamo softver koji radi mjerenja i zahvaljujući tome možemo predviđati točan ishod terapije do u milimetar. Kroz softver odabiremo plan terapije te specijalne žice koje odgovaraju svakoj čeljusti posebno.

Kombinacijama žica i bravica maksimalno individualiziramo aparatić kako bi odgovarao isključivo pacijentu za kojeg smo radili mjerenja.

Prilagođavajući tako aparatić njegovim potrebama, postižemo da se terapija maksimalno ubrza.

Trajanje terapije je individualno i ovisi o onome što radimo.

To je velika prednost koju drugi sustavi nemaju. Kod standardne ortodontske terapije fiksnim aparatićima, stomatolozi koriste aparatiće s istim bravicama i žicama za sve pacijente, što nije uvijek dovoljno za tretiranje svih pomaka zuba.

Aparatić sadrži:

  • specifične (individualne) bravice za svaki zub
  • žice u luku prilagođene karakteristikama lica i pokretima zuba, vodeći zube u skladu s veličinom i oblikom jedinstvene koštane strukture svakog pojedinog pacijenta.

IP Appliance – revolucija u fiksnoj ortodonciji

Za završetak terapije potrebno je 40% manje vremena zbog dodavanja zakretnog momenta i rotacija na samom početku liječenja.

Koristimo optimalan oblik žice (luka) na temelju anatomije i cilja svakog pojedinog pacijenta.

IP Appliance ortodoncija
napravila je pravu malu revoluciju u svijetu ortodoncije jer je omogućila stomatolozima prilagodbu aparatića za zube potrebama svakog pacijenta nudeći optimalan, individualizirani aparat. Ova prilagodba rezultira bržim i preciznijim rezultatima terapije.

Deseci tisuća uspješnih slučajeva iz cijelog svijeta već su dokazali da je ovo najučinkovitiji način za ispravljanje zuba.

To su aparatići za zube nove generacije. To je ortodoncija budućnosti!

U fiksnoj terapiji često su uključena vađenja zuba, osobito kada imamo veliku „gužvu“ u zubnom luku. Terapija može trajati 1-3 godine. U prosjeku traje minimalno 2 godine.

Pomaci zuba i rekonstrukcija zagriza nisu mogući u vremenu kraćem od 2 godine.

IP Appliance ortodoncija – BENEFITI

Individualizacija aparatića za zube – prilagođenost potrebama pacijentove fizionomije.
Pruža stomatolozima 10 puta više mogućnosti u dizajnu žice (luka) i izradu specifičnih, individualnih bravica

Dijagnosticira se svaki zub kako bi se pronašla najbolja bravica za predviđeni smjer kretanja zuba. Bravice se dizajniraju i izrađuju za svakog pacijenta posebno; nije riječ o „konfekcijskim“ bravicama široke potrošnje i uporabe.

Brža ortodontska terapija od klasične – terapija IP aparatićem u zadnjih 6 mjeseci brža od klasičnih aparatića za zube s ravnom žicom.

Smanjen broj odlazaka stomatologu – zbog korištenja materijala za dugotrajno djelovanje i manje potrebe za ispravljanjem žice, produženi su intervali između posjeta. To znači za Vas manje posjeta ordinaciji i vremena na zubarskom stolcu s mnogo boljim rezultatima nego kod tradicionalne fiksne ortodoncije.

Više komfora – budući da su bravice i žice anatomski prilagođene pacijentu, potrebno je manje puta mijenjati žicu pa zato aparatić manje boli i iritira.

Nema neželjenih pomaka zuba – kao što je to slučaj kod tradicionalnih fiksnih aparatića.

Kompjuterska dijagnoza precizno predviđa put zuba do konačnog položaja, skraćujući tako vrijeme terapije i smanjuje mogućnost neočekivanih pokreta zuba.

Poboljšana retencijazadržavanje finalnog položaja zubi značajno je poboljšano i produljeno u odnosu na klasične fiksne aparatiće. Budući da tijekom terapije ne trebamo često prilagođavati žicu (luk), zubi se ispravljaju u konačni položaj znatno ranije i zato imaju poboljšanu sposobnost za zadržavanje u tom položaju.

Six Month Smiles ortodoncija

Danas postoje i estetske bravice tj. estetski fiksni aparatići koji imaju monokristalne ili prozirne bravice.

U našoj ordinaciji odlučili smo se za fiksnu ortodonciju SIX MONTH SMILES, konzervativni sustav brze ortodoncije, odnosno estetski usmjerenu ortodonciju za manje ortodontske anomalije koje se mogu ispraviti 4-9 mjeseci. U prosjeku je to 6 mjeseci. Dr.Maja Flajnik naša je certificirana stručnjakinja za SIX MONTH SMILES ortodontski sustav.

Ispravljanjem zubi osim ljepšeg osmijeha, pravilnog zagriza i izgovora, pacijenti mnogo lakše održavaju oralnu higijenu. To je jako važna stavka jer nepravilni, zbijeni zubi bitno otežavaju četkanje zubi te se zbog neadekvatne higijene mogu stvoriti karijesi. Isto tako, tijekom terapije zube treba prati sukladno uputama doktora dentalne medicine/ortodonta kako se ne bi stvorili karijesi ispod bravica.

Uz suvremenu filozofiju ortodontske terapije i stručnost dr. Maje Flajnik omogućujemo Vam ravne zube i pravilan osmijeh znatno brže i s boljim rezultatima nego kod klasičnih ortodontskih aparatića.

ALIGNERI

Aligneri ili prozirne udlage za ispravljanje zuba su visokoestetsko rješenje za ortodontsku terapiju odraslih pacijenata. Aligneri su izrađeni od posebne vrste plastike koja je potpuno prozirna i vrlo tanka te uglavnom neprimjetna u pacijentovim ustima.

Napretkom modernih tehnologija u dentalnoj medicini alignerima je omogućeno ispraviti većinu jednostavnih ortodontskih slučajeva koji ne zahtjevaju značajnija pomicanja zuba ili korekcije zagriza.
Prednost alignera su estetika (nema bravica koje se vide na zubima) i lakša higijena.


Javite nam se već danas

i dogovorite svoj termin u našoj ordinaciji.
Kontakt za dentalnu uslugu
NAŠE PREDNOSTI

Zašto nas izabrati?

38 godina iskustva

Godinama usavršavamo svoja znanja i gradimo dobar odnos s pacijentima. Kvalitetna usluga i briga za pacijenta je uvijek bila i bit će prioritet

Tehnološki napredni

Ordinacija je opremljena s vrhunskim tehnologijama kojima do rezultata dolazimo brzo, lako i bez boli. Koristimo samo kvalitetne materijale najboljih svjetskih proizvođača.

Stručan tim

Tim ove ordinacije stručnim znanjem, nježnim radom, predanošću ostvaruje divne rezultate za lijep i njegovan osmijeh svojih pacijenata.

Odvojite vrijeme za sebe i svoje zdravlje

Naručite se za pregled, ortopan, profesionalno čišćenje zuba u jednom dolasku
Ordinacija Vučković
PREPORUKE

Pogledajte naše ostale usluge

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.