Ortodoncija – lijepi i lijepo posloženi zubi 

Lijepi i lijepo posloženi zubi

Dobar dan svima, koliko vas ima….

Sigurno među vama ima onih koji su danas dogovorili termin kod zubara.

Reći ćete: „ Neeeeee, to je grozno, ne želim!“

Nemojte tako. Danas kod zubara može biti sasvim ugodno. Evo, na primjer kod nas vam je baš lijepo, slušate finu glazbu, ništa ne boli i štogod mi radili, vi samo odmarate.

Ne, stvarno, ne zezam. Imamo pacijente koji nakon opsežnih sanacija koje traju duže vrijeme se žaloste, jer neće trebati više dolaziti. Onda ih mi zovemo na kavu, pa samo malo „pročavrljamo“.

Htjela sam vam danas malo objasniti neke stvari iz područja ortodoncije. To je „ono kad imate zbrčkane zube“, a željeli bi imati ravne i lijepo poredane, pa dobijete aparatić za zube. Nekad su samo djeca nosila te aparatiće i to samo po noći. Mogli su se skidati i staviti po potrebi, pa smo ih zvali „mobilni aparatići“. To su super stvari, ali ako ih se nosi.

Lijepi i lijepo posloženi zubi

Kod nas u Hrvatskoj je to za djecu besplatno, kao nigdje na svijetu, ali zato ih djeca ne nose, roditelji ih ne motiviraju i terapija rijetko dobro završi. Dakle, taj aparatić može imati izvrstan učinak, ali treba biti uporan i nositi ga…

Druga vrsta aparatića je fiksni aparat, dakle, njega ne možete skinuti i on djeluje od trenutka kada ga se postavi, zato je i vrlo učinkovit, jer su sile koje djeluju konstantne. Taj aparatić se nosi oko 2 godine

Danas aparatići nisu rezervirani samo za djecu, sve više odraslih traži aparatić kod svog stomatologa.

Svi koji imaju problem, a imaju preduvjete, bez obzira na godine mogu dobiti aparatić.

Kako sve ide naprijed, tako i izrada bravica i žicaza te aparatići se mijenjaju.

Tako danas postoje aparatići koji se nose 6 mjeseci i zato se zovu Six Month Smiles.

To je estetski usmjerena ortodoncija namijenjena pacijentima koji ne žele ili nemaju vremena za konvencionalnu ortodonciju.

Karakteristike tog sustava su jedinstvene. Radi se o prozirnim bravicama i bijelim žicama, što aparatić čini gotovo nevidljivim. Ovim sustavom se ispravljaju zbijeni i nepravilno položeni, razmaknuti zubi, pa je primjenjiv u većini slučajeva.

U našoj ordinaciji smo se u zadnje vrijeme usmjerili upravo na tu metodu i jako nam se sviđa.

Prije

Lijepi i lijepo posloženi zubi

Šest mjeseci poslije

Lijepi i lijepo posloženi zubi

Ima još raznih metoda, ali nećemo vas zamarati s time.

Jedno morate znati! Ako nosite fiksni aparatić morate prati zube redovito, savjesno i dovoljno dugo. Trebate koristiti sva moguća pomagala za pranje zuba, jer vam se može dogoditi da nakon što skinete aparatić imate 5-6 karijesa.

Dakle uz aparatić ide žestoko pranje zuba –  četkica, interdentalna, tušić……, a najbolje vam je svaki mjesec kod zubara na kontolu i profesionalno čišćenje, pa ste sigurni.

Eto, dragi moji, ja opet završila s četkicom u ruci, ali što ćete kad je to istina.

Higijena je pola zdravlja. Zato trljajte i bit ćete sretni……i hvala na strpljenju.

Inga Vučković dr. med. dent.

https://www.stomatologija-vuckovic.hr

Tags

Share

Druge objave

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.