Implantati 

Zubni implantati

Dragi moji,

znam da zubari baš nisu omiljeni, ali ipak ne možemo bez njih (nas).
Koliko god smo nemogući i svi nas se boje, ipak radimo čuda.

Da nam je netko prije 30 godina rekao da ćemo moći ugraditi zub tamo gdje smo ga izvadili, rekli bi da smo ludi.
Da, naravno, radi se o implantatima. Svi se toga boje, a zapravo nema straha, samo se trebaju poštivati neki preduvjeti i protokoli.

Kada je potreban implantat?

Gubitak zubi česta je pojava, 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a ostalima nedostaje barem jedan zub.

Tradicionalan način nadomještanja zuba koji nedostaju podrazumijevao je brušenje zdravih zuba, dok moderna stomatologija implantat postavlja kao najoptimalnije rješenje.

Preporučujemo ugradnju zubnog implantata u slučaju nedostatka jednog ili više zuba kod rješavanja potpune bezubosti.
I o tome ćemo nekom drugom prilikom, a sad samo najosnovnije.

Što su implantati?

Tijekom postupka implantat se ugradi u čeljusnu kost, sastoji se od dva djela, jednog unutar kosti i  drugog koji viri van, a na koji se nanosi kruna i sigurno se fiksira.

To su nadomjestci od titana, biokompatibilnog materijala koji se kirurški ugrađuje u čeljusnu kost kako bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosači protetskog nadomjestka.

Nakon sraštanja koje traje 3-6 mjeseci slijedi protetski dio.
Inače postavljanje implantata je manje agresivno nego vađenje zuba, tako da je i oporavak nakon zahvata znatno brži.
Radi se uz lokalnu anesteziju. Samo postavljanje ne boli, a sljedeća dva dana ostaje osjećaj nelagode.

INDIKACIJE I USPJEŠNOST

Uspješnost implantološke terapije kreće se od 95% – 100%, pa time predstavlja najsigurniju i najtrajniju moguću terapiju u stomatologiji.

Zubni implantati

Ne postoji dobna granica za ugradnju implantata.
Međutim, ne preporučaju se u slučaju nekih bolesti poput uznapredovale osteoporoze, nekontroliranog dijabetesa i nekih ozbiljnijih kroničnih bolesti srca, bubrega, psihoza….

Komplikacije su moguće, ali dešavaju se vrlo rijetko i rješive su ako su dijagnoza i pripreme dobro odrađene te uz redovite kontrole i pojačanu higijenu usne šupljine.
Eventualne infekcije mogu nastati kao posljedica loše oralne higijene.

Kod pušača uspjeh je smanjen za 20%, kao rezultat toksičnog djelovanja nikotina i visoke temperature u ustima u fazi cijeljenja.
Trajnost implantata je doživotna, ako izostanu komplikacije (upala).

Na pacijentu je odgovornost za dugovječnost implantološke terapije.

Pažljiva oralna higijene je obvezna, a ako izostane, nataložit će se kamenac koji dovodi do upale i povlačenja zubnog mesa i kosti u kojoj implantat stoji. Svakih 6 mjeseci potrebno je obaviti redovitu kontrolu u dogovoru sa stomatologom.

Implantologija je najmlađa grana stomatologije. Stara je više od 30 godina i možemo reći da je do danas potpuno usavršena i etablirana stomatološka disciplina, znanstveno utemeljena na kliničkim i laboratorijskim istraživanjima.

Osnovna joj je filozofija oseointegracija, odnosno sraštanje implantata i kosti što omogućuje da se u dijelove bezube čeljusti „usadi“ umjetan zub. Taj zub kasnije služi za izradu funkcionalne i estetske protetske rehabilitacije, odnosno izrade zuba koji nedostaje.

Uz dobru indikaciju implantat može biti funkcionalno i estetsko zadovoljstvo.

Zubni implatanti

Zašto brusiti zdrave zube kako bi se načinio most, kada nedostajući zub možete nadoknaditi implantatom bez diranja susjednih zubi?

Zašto strahovati od ispadanja proteze u društvu kada možete imati protezu čvrsto usidrenu na implantatima?

Implantati vam vraćaju potpunu kvalitetu življenja i siguran osmjeh!!

Zubni implantati

Za danas toliko o implantatima, a vi dobro perite zube pa vam oni neće niti trebati.

Lijepo vas pozdravljam do sljedećeg puta!

Inga Vučković dr. med. dent.

https://www.stomatologija-vuckovic.hr

Tags

Share

Druge objave

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.