Bolje spriječiti nego liječiti

Bolje spriječiti nego liječiti

Opet ja o profilaksi, a što mogu kad je to pola zdravlja.
Unatrag 15 godina, otkako su u Australiji izumili kremu na bazi mlijeka i vode ne prestajem je koristiti. Zaljubila sam se u nju.

ZAŠTO?

Remineralizirajuća zubna površinska krema bez šećera, koja sadrži bioraspoloživ kalcij i fosfat. To je prvi proizvod za profesionalnu upotrebu koji sadrži spoj CPP-ACP (Recaldent™), idealni sistem opskrbe bioraspoloživih iona kalcija i fosfata. Osim toga sadrži i jedinstveni, patentirani oblik fluorida. Oslobađa sva tri iona potrebna za stvaranje fluora-patita otpornog na kiselinu, putem remineralizacije i fluoridacije. Dakle to je krema za sve osim onih osjetljivih na mliječne proizvode, a danas ih ima sve više.

Zašto nam je dobra takva krema?

Zato jer:

 • Sprečava demineralizaciju cakline i potiče remineralizaciju
 • Sprečava početno stvaranje karijesa zahvaljujući antikariogenim osobinama
 • Liječi lezije bijelih mrlja

Kad ćemo posegnuti za ovom kremom?

Tamo gdje je potrebno uspostaviti ravnotežu minerala.

 • Kod pacijenata gdje je otežano pravilno provođenje oralne higijene
 • Tijekom ortodontske terapije
 • Kod osoba s posebnim potrebama
 • Kod trudnica
 • Pubertet

Dodatnih 900 ppm jedinstvenog, patentiranog oblika fluorida u toj kremi

 • ublažava pH promjene plaka
 • spriječava adheziju i razmnožavanje bakterija
 • remineralizira rane caklinske lezije i čini caklinu otpornijom
 • optimizira prijenos i unos fluorida od strane cakline

Kako nanijeti kremu?

Nanošenje je jednostavno. Nanosi se navečer ili ujutro nakon čišćenja zubi – koristiti prst, kuglicu vate ili konfekcijsku žlicu za nanošenje paste na zube – ostaviti djelovati 2 do 5 minuta.

Kremama su dodane arome jagode, mente, dinje, pa si može svatko izabrati što voli. Arome izazivaju salivaciju  (povećano slinjenje), a tek u kontaktu sa slinom ova krema najbolje djeluje. Zato kad namažete probajte što duže držati prije nego isperete. Zapravo uopće ne trebate ispirati, jer to vam je najbolje, a višak sline slobodno progutate, nema ništa otrovno.

Nedavno mi je bila pacijentica sa želučanim refluksom i imala je jako osjetljive zube. Tako osjetljive da je rekla “Vadi mi sve zube jer me užasno živcira bol na dodir”.

Mislila sam, sigurno ima neki karijes ili nešto drugo. Pregledom ustanovim da je sve u redu, ali u razgovoru zaključimo da ima problema sa želucem. Propisala sam joj ovu kremu.

Mazala ju je dva puta dnevno kroz 2 mjeseca i slijedeći put kad je došla bila je sretna jer su smetnje nestale. Naravno da mora liječiti i osnovnu bolest, ali pomogli smo joj da prebrodi privremene prepreke.

Zato ako imate problema ove vrste savjetujte se s vašim dr. dentalne medicine, možda vam može pomoći.

Inga Vučković dr. med. dent.

https://www.stomatologija-vuckovic.hr

Tags

Share

Druge objave

Priznanja za izvrsnost

Najdoktor od 2014. godine

Design, Dev & Hosting  
Plavi Pixel
 ©
2024.
 Stomatologija Vučković
Edita Mladić

Edita Mladić

Zubna asistentica

Edita je naša dugogodišnja djelatnica. Osim što je izvrsna dentalna asistentica, ona je snalažljiva, brza te okretna djelatnica na recepciji i u administraciji ordinacije. Mi volimo reći da je prava multipraktik žena za sva vremena.

 

Imati u timu takvu multitasking osobu, znači imati kvalitetan kadar. Mi smo jako sretni i ponosni što je već dugo dio našega tima u kojem upravo zahvaljujući njoj sve besprijekorno štima.

 

Njen zarazan osmijeh i empatija razoružavaju svakog pacijenta koji ulazi sa strahom u ordinaciju.

 

Želite li vidjeti kako izgleda multitasking na djelu, posjetite nas i bacite pogled na našu Editu dok radi.

Nives Rostohar

Nives Rostohar

Zubna asistentica

Nives je jedna od dviju dentalnih asistentica u našem timu. Izuzetno je brza, spretna i okretna. Čistoća radnog prostora, sterilnost instrumenata, asisitiranje doktoricama dentalne medicine tijekom zahvata te pripremanje instrumenata, pribora i materijala za rad njena su zaduženja.

 

Ona je nježna, tiha i mila vila našeg tima koja Vas dočekuje s blagim osmijehom dobrodošlice umirujući sve Vaše strahove i nelagodu koje imate pri dolasku u ordinaciju dentalne medicine.

 

Omiljena je kod djece i onih starijih jer ima izuzetno blagu narav i veliko srce puno empatije za pacijente.

Maja Flajnik

Maja Flajnik

dr. med. dent.

Dr. Maja Flajnik mlada je snaga našeg tima. Njena stručnost osobito dolazi do izražaja u području estetike osmijeha i ortodoncije. U našoj ordinaciji u njene ruke povjerena je ortodontska terapija.

 

Izvodi dvije vrste ortodontske terapije:

 

SIX Month Smiles fiksnu ortodonciju

IP Appliance fiksnu ortodonciju

 

 

Kao certificirana stručnjakinja iza koje su dva uspješno završena stupnja ortodontske edukacije za sustav SIX MONTH SMILES, brze, estetski orijentirane ortodontske terapije, ispravila je već mnoge krive zube i pacijentima omogućila skladne, simetrične osmijehe u roku 6 mjeseci.

 

Zahvaljujući IP Appliance fiksnoj ortodonciji koja omogućava dizajn i izradu individualnih žica i bravica, ispravljanje zubi je ubrzano, kvalitetnije i bez neželjenih pomaka drugih zuba u krivom smjeru te se zubi duže zadržavaju u postignutom položaju. Dr. Maja uz ovu suvremenu ortodontsku metodu ispravit će Vaše zube  u besprijekoran osmijeh.

 

Osim ortodoncije, dr. Flajnik pokriva više područja dentalne medicine: protetiku, dentalnu patologiju i estetske restauracije zuba. Kontinuirano se usavršava na stručnim tečajevima i predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Puna volje, duha i vedrine s maksimalnom posvećenošću o pacijentima brine

Antun Kovačević

Antun Kovačević

dr.med.dent.

Dr. Antun Kovačević novo je lice naše ordinacije. Nakon što je diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pridružio nam se u listopadu 2020. godine. Dr. Inga Vučković i dr. Maja Flajnik rado mu prenose svoja dugogodišnja iskustva iz prakse.

 

Kao dobar student, primao je stipendiju studenata STEM područja te je sudjelovao u programu Erasmus+, tijekom kojega je stjecao vrijedno praktično znanje u svojoj struci. Bio je u dva navrata dio tima stomatološke ordinacije Zahnarztpraxis Dr. Daniel Todorovic u Kolnu, u Njemačkoj, i to 2018. i 2019. godine, zahvaljujući programu razmjene studenata. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU provodi sve programe Europske unije vezane za razvoj znanja i razmjenu studenata, a dr. Antun Kovačević bio je sudionik jednog od njih.

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije kojem su ciljevi sljedeći: obrazovanje, osposobljavanje mladih za rad te poticanje na sport. Ovo vrijedno životno i poslovno iskustvo dr. Kovačeviću svakako će dobro doći u daljnjoj karijeri koju je odlučio nastaviti u Hrvatskoj, u Zagrebu, u našem timu.

 

Član je Hrvatske komore dentalne medicine te pohađa seminare i kongrese kako bi kao mladi stomatolog napredovao. Stjecanjem novih znanja i vještina razvijamo se u svakom pogledu, a imperativ modernog stomatologa koji želi biti ukorak s vremenom jest cjeloživotna edukacija kojoj smo svi maksimalno posvećeni u timu, bez obzira na godine.

 

Dr. Antun Kovačević aktivni je govornik engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. 

 

Kao nova snaga, u naš je tim unio dozu mladenačke poletnosti i entuzijazam, a mi smo ga s veseljem primili, rado mu prenoseći svoje vrijedno znanje. Učenje od starijih i iskusnijih kolega onome tko je željan znanja neprocjenjivo je iskustvo. A, dr. Antun to itekako zna cijeniti. Kombinacija mladosti i iskustva dobitna je kombinacija za našu ordinaciju. Svojim entuzijazmom i vrijednim, predanim radom, već je osvojio naklonost naših dugogodišnjih pacijenata koji mu se bez zadrške prepuštaju u ruke.

Inga Vučković

Inga Vučković

dr. med. dent.

Dr. Inga Vučković osnivačica je i ravnateljica ordinacije koja počiva na 30-godišnjem iskustvu. Nastavila je očevim stopama razvijajući bogatu dugogodišnju obiteljsku praksu i tradiciju otvorivši novouređenu ordinaciju 1996. godine u srcu Zagreba, u Ilici. 

 

Bezrezervno je posvećena pacijentima, ali i vlastitom profesionalnom razvoju  neprestano se educirajući na seminarima, tečajevima i kongresima diljem Hrvatske i svijeta (Indija, Kina, Brazil i Argentina). Kao voditeljica tima nesebično prenosi svoje znanje i iskustvo kolegama potičući ih na stalni profesionalni razvoj. Ulaže u edukaciju djelatnika. U modernoj medicini cjeloživotno usavršavanje je imperativ, želimo li ići ukorak s vremenom.

 

U želji da licu podari novi osmijeh i svjež izgled, posvetila se edukaciji iz područja estetike lica te godinama uspješno primjenjuje dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline. Usvojila je i znanja o PRP i PRGF – Endoret tehnologijama i postupcima kako bi  svojim pacijentima osigurala najbolju uslugu omogućujući svježu, mladoliku i zategnutu kožu lica na potpuno prirodan način ekstrahiranjem plazme iz vlastite krvi pacijenata, a s druge strane  omogućila brži i sigurniji oporavak i cijeljenje rana nakon oralnokirurških i implantoloških zahvata.

 

Dr. Vučković okupila je tim stručnjaka koji osigurava kvalitetu usluge pacijentima.